Pólus Futónap-Budapest Mezei Bajnokság 2021

0

A Pólus Futónap – 24. Palota Kupa  2021. november 13-án hagyományosan, a Pólus Bevásárlóközpont mellett a Szilas patak partján került megrendezésre, a Pólus Center, és a XV. Kerületi Önkormányzat támogatásával. Az idei évben Budapest Mezei Bajnokság mellett, Szenior Mezei OB és Sport XXI. programmal is bővültek a futóprogramok.

A futóverseny egy új útvonal vezetésű mezei terepen került megrendezésre. A novemberi kissé zord időjárás ellenére a rendezvényen, több mint  900-an futottak, versenyeztek, legnépesebb mezőnyöket a gyermek versenyszámokban és a kerületi családi futáson lehetett látni. Legtöbb diákot idén is a XV. kerületi Hartyán Általános Iskola mozgósította 406 tanulóval, részükre a Palota Kupát  a kerület polgármestere asszonya Cserdiné Németh Angéla nyújtotta át. A Hartyán Iskola leggyorsabb diákjainak a díjakat Tóth Imre alpolgármester adta át. A Szövetség 20 versenyszámban díjazta a Pólus Futónap győzteseit, Budapest bajnokait, legtöbb bajnoki címet idén a BEAC atlétikai szakosztálya szerezte meg.

A versenyzők bemelegítéséről Reményi Marcsi fitnesz instruktor gondoskodott, az IFELORE (Ifjúsági Elsősegélynyújtók Országos Egyesülete) egészségprogramjával színesítette a rendezvényt, valamint a futás útvonalán, szükség esetén segítette a futókat. A célba érkező sportolókat ásványvízzel és  Moments ostyaszelettel várták rendezők. Az Állatbarát Pólus Futónapon a Pólus Kutyakiképző Iskola színes bemutatóját láthatták a gyerekek, a Pólus Centerben pedig állatsimogatásra, állatokkal való ismerkedésére invitálta az áruház a látogatókat. A rendezvény a futáson kívül, felhívta a figyelmet a XV. kerületi civil állatvédők tevékenységére,  az állatok szeretetére, támogatására.

XV. kerületi újság beszámoló/film:

https://lsu.hu/futas-palota-futas-xv-ker-2021-11-13-4k/

https://xvmedia.hu/polus-futonap-ezren-alltak-rajthoz/

Eredmények: itt 

Megosztás: