Izgalmas küzdelmeket, kiváló eredmények a Budapest Open Schulek Ágoston Emlékversenyen

0

BPESF2019_logo_vertical02A Fővárosi Önkormányzat támogatásával a Budapest OPEN-Schulek Ágoston Emlékversenyen, a nemzetközi viadalon tizenkét ország atlétája állt rajthoz. A külföldi versenyzők mellett természetesen képviseltette magát a honi atlétika színe-java, fiatal tehetségeink mellett legnagyobb sztárjaink is pályára léptek, vagyis minden korosztály érdekelt volt.

Kiemelkedő eredmények születtek a dobószámokban, a férfi és női gerelyhajításban  kínai versenyzők győzedelmeskedtek, Huihui Lyu a világ idei második legjobb eredményt ért el női gerelyhajításban 66,32 .

Női súlylökésben világbajnokunk, Márton Anita újabb győzelmet zsebelt be, 34-szeres országos bajnokunk 17,64 m-rel nyert edzéstársa, Veiland Violetta előtt.

A szombathelyiek Eb-bronzérmese, az utánpótlás kontinensbajnok, Halász Bence 76,42 m-rel győzött – idén 5. alkalommal került 76 m fölé.

A férfi távolugrás a nap talán egyik legizgalmasabb versenyét hozta, az FTC kiválósága Szabó László hatalmas egyéni csúccsal végzett az élen – mindössze 1 cm-rel maradt el a 8 méteres álomhatártól -és átvehette Edith Asszonytól a Schulek Ágoston vándordíjat.
Fantasztikus hangulatban telt a versenyhétvége Mátyásföldön, amelynek jegyzőkönyve megtekinthető itt!_GAB7537v

_GAB7633v _GAB7743vx _GAB9179v _GAB9211v

Megosztás: