GYŐZELEM POZSONYBAN

0

Az elmúlt szombaton 21. alkalommal került megrendezésre a 4 Főváros Tornája, mely eseményt anno 1994-ben Budapest kezdeményezésére jött létre és  nyerte meg partnerének a szomszédos országok fővárosainak sportvezetését és kapcsolta be a Európában egyedülálló módon a monstre rendezvénybe Ljubljanát, Pozsonyt és Zágrábot.

A csapatversenyben hat sportág vesz részt: asztalitenisz, atlétika, kézilabda, kosárlabda,labdarúgás és röplabda.

Az atlétáknak 21 szám igen csak nyerő számnak bizonyult. A lányok és fiúk csapata egyaránt biztos győzelemmel tértek vissza Pozsonyból. Hét versenyszámból mind a lányok, mind a fiúk 3 &˙8211; 3 versenyszámban szerezték meg az első helyet. A verseny színvonalát, felfokozott hangulatát jellemezte, hogy többen egyéni csúcsot értek el, így Mórocz Boglárka távolugrásban 541 cm-re javította a legjobbját, Tóth Benjamin 800 m-en hét másodpercet javított legjobb eredményén (2:03,05), Jeremiás Donát  400 m-en 51,72-es  ideje igen figyelemre méltó, ugyancsak Kovács László súlylökésben (5 kg) elért teljesítménye . De kitűnően szerepeltek  a 100 méteren induló fiúk és a lányok  is Garbacz Tamás  11,62, Illovszky Dániel 11,74, valamit Furulyás Lili 12,16 és Rapai Fanni  12,54 mp-s  idejükkel.

A csapatra nem csak a kiváló eredmény volt a jellemző, hanem az összetartás és az egymás eredményéért való drukkolás, sportszerű viselkedés is, nyilatkozták Nemeslaki Tivadar és Szöllősné Patinszki Andrea a csapatvezetők, mely előfeltétele a magas szintű eredményeknek.

Eredmények megtekintése

Megosztás: