16 ország atlétái a Budapest OPEN-en – élő közvetítés felvételével

0

Június 18-19-én  alkalommal rendeztük a Budapest OPEN – Schulek Ágoston Emlékversenyt a Mátyásföldi IKARUS BSE Atlétika Centrumában. A verseny a Europe Athlétisme Promotion (EAP) versenysorozat része, melyen 16 nemzet képviseltette magát, köztük Nagy Britannia, Új-Zéland és India. Az Emlékversenyt idén is jelenlétével tisztelte meg Schulek Ágoston özvegye, Edit asszony.
Az időjárás kellemesen volt meleg, ideális körülmények, hogy jó eredmények születhessenek, amivel nem is maradtak adósok a versenyzők, számos nagyszerű teljesítményt láthattunk.
Közülük is kiemelkedik a 10 000 méteres férfi gyaloglás száma, ahol is Helebrandt Máté 39:56,00-os időeredménye új országos csúcsot jelent, megdöntve ezzel Urbanik Sándor 1985-ös 40:00,00-ás idejét, mezőnyében olimpikonokat kényszerítve maga mögé.
Remek csatát hozott a 100 méteres gátfutás is, ahol EB szintű és egyben egyéni legjobbak születtek. Kerekes Gréta 13,15-tel aranyérmes, míg Kozák Luca 13,20-al ezüstérmes a román színekben versenyző Annamaria Nesterius 13,28 előtt.
Felnőtt versenyszámban hét nemzetközi győzelem született. A gerelyhajítás férfi és női számában is indiai atléták jeleskedtek: Singh Shivpal 76,74 és Rani Annu 54,24.
800 méteren Alexandra Stukova 2:04,26-tal előzte meg a magyar Kéri Biankát, de még a versenyszám harmadik és negyedik helyezettje is 2:10-en belüli eredménnyel ért célba.
A férfi diszkoszvetésben az egész hazai élmezőny versenybe szállt, melyet az olimpiai utazó Kővágó Zoltán 62,17 méterrel nyert.

Köszönjük a résztvevőknek a nagyszerű teljesítményeket, a buzdítást, amivel egymást segítették, tették ezt akkor is, ha sokan tartották egymás sikerében osztozva fél szemüket az Izland – Magyarország labdarúgó mérkőzésen. Köszönjük a támogatók,külön köszönettel a Fővárosi Önkormányzat támogatását és minden kilátogató jelenlétét!

 

Megosztás: